28 Nīnau ma ka TPU Plastic Processing Kokua

https://www.ytlinghua.com/products/

1. He aha ka apolimerkōkua hana?He aha kāna hana?

Pane: ʻO nā mea hoʻohui he mau kemika kōkua like ʻole e pono e hoʻohui ʻia i kekahi mau mea a me nā huahana i ka hana a i ʻole ke kaʻina hana e hoʻomaikaʻi i nā kaʻina hana a hoʻomaikaʻi i ka hana huahana.I ke kaʻina hana ʻana i nā resins a me nā ʻōpala maka i loko o nā huahana plastik a me nā ʻōpala, pono nā ʻano kemika kōkua like ʻole.

 

Hana: ① Hoʻomaikaʻi i ke kaʻina hana o nā polymers, hoʻonui i nā kūlana hana, a hoʻouna i ka pono hana;② Hoʻonui i ka hana o nā huahana, hoʻonui i ko lākou waiwai a me ke ola.

 

2.He aha ka pilina ma waena o nā mea hoʻohui a me nā polymers?He aha ka manaʻo o ka pulupulu a me ka hou ʻana?

Pane: Spray polymerization - ka ua o nā mea hoʻohui paʻa;ʻO ka hoʻoluʻu - ka ua o nā mea hoʻohui wai.

 

ʻO ka hoʻohālikelike ma waena o nā mea hoʻohui a me nā polymers e pili ana i ka hiki o nā mea hoʻohui a me nā polymers e hui like ʻia no ka manawa lōʻihi me ka ʻole o ka hoʻokaʻawale ʻana i ka pae a me ka ua;

 

3.He aha ka hana o nā plasticizers?

Pane: ʻO ka hoʻonāwaliwali ʻana i nā paʻa lua ma waena o nā molekele polymer, i kapa ʻia ʻo nā pūʻali van der Waals, hoʻonui i ka neʻe ʻana o nā kaulahao polymer a hoʻemi i ko lākou crystallinity.

 

4.No ke aha i ʻoi aku ka maikaʻi o ka polystyrene ma mua o ka polypropylene?

Pane: Hoʻololi ʻia ka H paʻa ʻole e kahi hui phenyl nui, a ʻo ke kumu o ka hiki ʻole ʻana o PS i ka wā kahiko ʻo ia ka hopena o ke apo benzene i ka hopena pale iā H;Loaʻa i ka PP ka hydrogen tertiary a hiki i ka ʻelemakule.

 

5.He aha nā kumu o ka hoʻomehana paʻa ʻole o PVC?

Pane: ① Aia i loko o ke kaulahao molecular nā koena hoʻomaka a me ka allyl chloride, ka mea e hoʻāla ai i nā hui hana.ʻO ka hui hope paʻa pālua e hōʻemi i ka paʻa wela;② ʻO ka mana o ka oxygen e wikiwiki i ka wehe ʻana o ka HCL i ka wā o ka hoʻohaʻahaʻa wela o PVC;③ ʻO ka HCl i hana ʻia e ka hopena he hopena catalytic i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana o PVC;④ ʻO ka mana o ka plasticizer dosage.

 

6. Ma muli o nā hopena noiʻi o kēia manawa, he aha nā hana nui o nā mea hoʻomaha wela?

Pane: ① Hoʻopili a hoʻopau i ka HCL, keʻakeʻa i kāna hopena catalytic aunoa;② Hoʻololi i nā ʻātoma allyl chloride paʻa ʻole i nā molekala PVC e kāohi i ka unuhi ʻana o HCl;③ ʻO ka hoʻohui ʻana me nā hale polyene e hoʻopau i ka hoʻokumu ʻana o nā ʻōnaehana conjugated nui a hoʻemi i ka waihoʻoluʻu;④ Hopu i nā radical manuahi a pale i nā hopena oxidation;⑤ Neutralization a i ʻole passivation o nā ion metala a i ʻole nā ​​​​mea ʻino ʻē aʻe e hoʻopōʻino ai;⑥ Loaʻa iā ia ka hopena pale, pale, a nāwaliwali i ka radiation ultraviolet.

 

7. No ke aha i hoʻopōʻino ai ka radiation ultraviolet i nā polymers?

Pane: He lōʻihi a ikaika nā nalu Ultraviolet, e uhaʻi ana i nā mea paʻa kemika polymer.

 

8. He aha ke ʻano o ka ʻōnaehana synergistic e pili ana i ka intumescent flame retardant, a he aha kāna kumu kumu a me kāna hana?

Pane: No ka phosphorus nitrogen synergistic system nā mea hoʻopaʻa ahi intumescent.

Mechanism: Ke hoʻomehana ʻia ka polymer i loaʻa i ka lapalapa ahi, hiki ke hana ʻia kahi ʻāpana like o ka pahu kalapona ma luna o kona ʻili.He maikaʻi ka hoʻopaneʻe ʻana o ka lapalapa ma muli o kona hoʻokaʻawale ʻana i ka wela, ka hoʻokaʻawale ʻana o ka oxygen, ka hoʻopau ʻana i ka uahi a me ka pale ʻana.

 

9. He aha ka helu o ka oxygen, a he aha ka pilina ma waena o ka nui o ka oxygen index a me ka lapalapa ahi?

Pane: OI=O2/(O2 N2) x 100%, kahi o O2 ke kahe o ka oxygen;N2: Ke kahe o ka Nitrogen.ʻO ka helu o ka oxygen e pili ana i ka hapa liʻiliʻi o ka oxygen i koi ʻia i loko o ke kahe ʻana o ka oxygen hui ʻana i ka ea i ka wā e hiki ai i kekahi laʻana kikoʻī ke ʻā mau a paʻa e like me ke kukui.OI<21 hiki ke puhi, OI he 22-25 me na waiwai kinai iho, 26-27 paakiki e puhi, a maluna o 28 he paakiki loa e puhi.

 

10. Pehea e hōʻike ai ka antimony halide flame retardant system i nā hopena synergistic?

Pane: Hoʻohana mau ʻia ʻo Sb2O3 no ka antimony, ʻoiai hoʻohana mau ʻia nā halides organik no nā halides.Hoʻohana ʻia ka Sb2O3/mīkini me nā halides ma muli o kona launa pū ʻana me ka hydrogen halide i hoʻokuʻu ʻia e nā halides.

 

A ua hoʻoheheʻe ʻia ka huahana i loko o ka SbCl3, he kinoea hoʻoheheʻe me kahi wahi paila haʻahaʻa.He kiʻekiʻe kiʻekiʻe ko kēia kinoea a hiki ke noho i loko o ka wahi puhi ahi no ka manawa lōʻihi e hoʻoheheʻe i nā kinoea lapalapa, hoʻokaʻawale i ka ea, a pāʻani i kahi hana i ka pale ʻana i nā olefins;ʻO ka lua, hiki iā ia ke hopu i nā radical free combustible e hoʻopau i ke ahi.Eia kekahi, hoʻopili ʻo SbCl3 i loko o ka kulu e like me nā ʻāpana paʻa ma luna o ka lapalapa, a ʻo ka hopena o ka pā e hoʻopuehu i ka nui o ka wela, e hoʻolohi a hoʻōki paha i ka wikiwiki o ka puhi ʻana.ʻO ka mea maʻamau, ʻoi aku ka maikaʻi o ka ratio o 3: 1 no ka chlorine i nā ʻātoma metala.

 

11. E like me ka noiʻi o kēia manawa, he aha nā ʻano hana o nā mea pale ahi?

Pane: ① ʻO nā huahana decomposition o nā mea pale ahi i ka wela hoʻopau ʻana he kiʻi aniani lahilahi non-volatile a non oxidizing, hiki ke hoʻokaʻawale i ka ikehu noʻonoʻo ea a i ʻole ka haʻahaʻa haʻahaʻa.

② Hoʻoheheʻe ʻia nā mea pale ahi e hana i nā kinoea hiki ʻole ke hoʻopau ʻia, a laila e hoʻoheheʻe ʻia nā kinoea puhi a hoʻoheheʻe i ka ʻike o ka oxygen i loko o ka wahi puhi ahi;③ ʻO ka hoʻoheheʻe ʻana a me ka decomposition o nā mea pale ahi e hoʻopau i ka wela a hoʻopau i ka wela;

④ Hoʻoikaika nā mea pale ahi i ke kūkulu ʻia ʻana o kahi papa hoʻoheheʻe wela porous ma luna o ka ʻili o nā plastics, e pale ana i ka lawe ʻana i ka wela a me ka hoʻopau ʻana.

 

12. No ke aha i maʻalahi ai ka plastic i ka uila paʻa i ka wā e hana ai a hoʻohana paha?

Pane: Ma muli o ka nui o nā kaulahao mole o ka polymer nui me nā kaula covalent, ʻaʻole hiki iā lākou ke hoʻokaʻawale a hoʻololi i nā electrons.I ka wā o ka hana ʻana a me ka hoʻohana ʻana i kāna mau huahana, i ka wā e pili ana i ka pilina a me ka friction me nā mea ʻē aʻe a i ʻole ia iho, e hoʻopiʻi ʻia ma muli o ka loaʻa ʻana a i ʻole ka nalowale o nā electrons, a paʻakikī ke nalo ma o ka lawe ʻana iā ia iho.

 

13. He aha nā hiʻohiʻona o ka molecular structure o nā mea antistatic?

Pane: RYX R: hui oleophilic, Y: hui hookui, X: hui hydrophilic.I loko o kā lākou mau mole, pono e loaʻa kahi kaulike kūpono ma waena o ka hui oleophilic non-polar a me ka pūʻulu hydrophilic polar, a pono e loaʻa iā lākou kahi kūlike me nā mea polymer.ʻO nā pūʻulu Alkyl ma luna o C12 nā pūʻulu oleophilic maʻamau, aʻo ka hydroxyl, carboxyl, sulfonic acid, a me nā paʻa etera he mau pūʻulu hydrophilic maʻamau.
14. E wehewehe pōkole i ke ʻano o ka hana o nā mea anti-static.

Pane: ʻO ka mea mua, hana nā mea anti-static i kahi kiʻiʻoniʻoni mau conductive ma luna o ka ʻili o ka mea, hiki ke hāʻawi i ka ʻili o ka huahana me kahi degere o ka hygroscopicity a me ka ionization, a laila e hōʻemi ai i ka resistivity o ka ʻili a me ka wikiwiki o nā uku static i hana ʻia. leak, i mea e hoʻokō ai i ke kumu o ka anti-static;ʻO ka lua, ʻo ia ka hāʻawi ʻana i ka ʻili o ka mea me kahi pae o ka lubrication, e hoʻemi i ka coefficient friction, a pēlā e hoʻopaʻa a hoʻemi i ka hana ʻana o nā uku static.

 

① Hoʻohana maʻamau nā mea kūʻē i waho e like me nā mea hoʻoheheʻe a me nā mea hoʻopuehu me ka wai, ka waiʻona, a i ʻole nā ​​​​mea hoʻoheheʻe organik.Ke hoʻohana nei i nā mea anti-static e hoʻopili i nā mea polymer, ʻo ka ʻāpana hydrophilic o ka anti-static agent e hoʻopili paʻa i ka ʻili o ka mea, a ʻo ka ʻāpana hydrophilic e komo i ka wai mai ka lewa, a laila e hana i kahi papa conductive ma ka ʻili o ka mea. , ka mea i hana i ka hoopau ana i ka uila static;

② Hoʻohui ʻia ka mea anti-static kūloko i loko o ka matrix polymer i ka wā e hana ai i ka plastic, a laila neʻe i ka ʻili o ka polymer e pāʻani i kahi hana anti-static;

③ ʻO ka polymer blended permanent anti-static agent he ʻano ia o ka hoʻohui like ʻana i nā polymers hydrophilic i loko o kahi polymer e hana ai i nā ala conductive e hoʻokele a hoʻokuʻu i nā uku static.

 

15. He aha nā hoʻololi maʻamau i loko o ka hale a me nā waiwai o ka lāʻau ma hope o ka vulcanization?

Pane: ① Ua hoʻololi ʻia ka ʻōpala vulcanized mai kahi ʻano laina i kahi ʻano pūnaewele ʻekolu-dimensional;② ʻAʻole kahe hou ka wela;③ ʻAʻole hiki ke hoʻoheheʻe hou ʻia i kāna mea hoʻoheheʻe maikaʻi;④ Hoʻonui i ka modulus a me ka paʻakikī;⑤ Hoʻomaikaʻi ʻia nā waiwai mechanical;⑥ Hoʻonui i ka pale ʻana i ka wā kahiko a me ke kūpaʻa kemika;⑦ Hiki ke emi ka hana o ka mea waena.

 

16. He aha ka like ole ma waena o ka sulfur sulfide a me ka sulfur donor sulfide?

Pane: ① Sulfur vulcanization: ʻO nā kaula sulfur he nui, ka pale ʻana i ka wela, ka maikaʻi ʻole o ka wā kahiko, ka loli maikaʻi, a me ka deformation mau loa;② Mea hāʻawi sulfur: Nui nā paʻa sulfur hoʻokahi, kūpaʻa maikaʻi i ka wela a me ke kūpaʻa ʻelemakule.

 

17. He aha ka hana a ka mea hoʻolaha vulcanization?

Pane: E hoʻomaikaʻi i ka hana pono o nā huahana lāʻau lapaʻau, hoʻemi i nā kumukūʻai, a hoʻomaikaʻi i ka hana.Nā mea hiki ke hoʻoikaika i ka vulcanization.Hiki iā ia ke hoʻopōkole i ka manawa vulcanization, hoʻohaʻahaʻa i ka mahana o ka vulcanization, hoʻemi i ka nui o ka mea vulcanizing agent, a hoʻomaikaʻi i ke kino a me ka mechanical o ka rubber.

 

18. Burn phenomenon: pili i ke ano o ka vulcanization mua o na mea hao i ka wa o ka hana ana.

 

19. E wehewehe pōkole i ka hana a me nā ʻano nui o nā mea vulcanizing

Pane: ʻO ka hana a ka mea hoʻoulu e hoʻonui i ka hana o ka accelerator, e hoʻemi i ka dosage o ka accelerator, a e hoʻopōkole i ka manawa vulcanization.

Mea hana: he mea hiki ke hoʻonui i ka hana o nā mea hoʻokele organik, e ʻae iā lākou e hoʻokō piha i ko lākou pono, a laila e hōʻemi i ka nui o nā accelerators i hoʻohana ʻia a pōkole paha i ka manawa vulcanization.Hoʻokaʻawale ʻia nā mea hana i ʻelua mau ʻāpana: nā mea hoʻoikaika kino a me nā mea hana organik.ʻO ka nui o nā surfactant inorganic ka metala oxides, hydroxides, a me nā carbonates kumu;ʻO nā surfactants organik ka nui o nā ʻakika momona, nā amine, nā kopa, nā polyols, a me nā amino alcohols.ʻO ka hoʻohui ʻana i kahi mea hoʻoulu liʻiliʻi i ka pūhui kaila hiki ke hoʻomaikaʻi i kona degere vulcanization.

 

1) ʻO nā mea hana ʻeleʻele inorganic: ʻoi aku ka nui o nā mea hao hao;

2) Nā mea hana kino: ʻo ka nui o nā waikawa momona.

Manaʻo: ① Hiki ke hoʻohana ʻia ka ZnO ma ke ʻano he mea hoʻoheheʻe vulcanizing metala no ka hoʻopili ʻana i ka pahu halogenated;② Hiki i ka ZnO ke hoʻomaikaʻi i ka pale wela o ka vulcanized rubber.

 

20. He aha nā hopena hope o nā mea hoʻolalelale a he aha nā ʻano o nā mea hoʻolalelale i loaʻa i nā hopena post maikaʻi?

Pane: Ma lalo o ka wela vulcanization, ʻaʻole ia e hoʻomaka i ka vulcanization.Ke hiki i ka wela vulcanization, kiʻekiʻe ka hana vulcanization, a ua kapa ʻia kēia waiwai i ka hopena post o ka accelerator.He hopena maikaʻi nā Sulfonamides.

 

21. Ka wehewehe ʻana i nā lubricants a me nā ʻokoʻa ma waena o nā lubricants o loko a me waho?

Pane: Lubricant - he mea hoʻohui e hiki ai ke hoʻomaikaʻi i ka friction a me ka hoʻopili ʻana ma waena o nā ʻāpana plastik a ma waena o ka heheʻe a me ka ʻili metala o nā lako hana, hoʻonui i ka wai o ka resin, hoʻokō i ka manawa plasticization resin adjustable, a mālama i ka hana mau, ua kapa ʻia ʻo lubricant.

 

Hiki i nā lubricants waho ke hoʻonui i ka lubricity o nā ʻili plastik i ka wā o ka hana ʻana, e hoʻemi i ka ikaika adhesion ma waena o ka plastic a me nā ʻili metala, a hoʻemi i ka ikaika shear mechanical, a laila e hoʻokō ai i ka pahuhopu o ka hana maʻalahi me ka ʻole o ka hōʻino ʻana i nā waiwai o nā plastics.Hiki i nā lubricants kūloko ke hoʻemi i ka friction o loko o nā polymers, hoʻonui i ka helu hoʻoheheʻe a me ka hoʻoheheʻe ʻana o nā plastics, hoʻemi i ka viscosity heheʻe, a hoʻomaikaʻi i ka hana plasticization.

 

ʻO ka ʻokoʻa ma waena o nā lubricants o loko a me waho: Pono nā lubricants kūloko i ka hoʻohālikelike maikaʻi me nā polymers, e hoʻemi i ka friction ma waena o nā kaulahao mole, a hoʻomaikaʻi i ka hana kahe;A koi ʻia nā lubricants waho i kahi pae o ka hoʻohālikelike ʻana me nā polymers e hōʻemi i ka friction ma waena o nā polymers a me nā ʻili mīkini.

 

22. He aha nā mea e hoʻoholo ai i ka nui o ka hopena hoʻoikaika o nā mea hoʻopihapiha?

Pane: ʻO ka nui o ka hopena hoʻoikaika e pili ana i ke ʻano nui o ka plastic ponoʻī, ka nui o nā mea hoʻopiha piha, ka ʻāpana kikoʻī a me ka nui, ka hana o ka ʻili, ka nui a me ka hāʻawi ʻana, ka hoʻolālā pae, a me ka hōʻuluʻulu a me ka hoʻopuehu ʻana o nā ʻāpana i loko. polymers.ʻO ka hiʻohiʻona koʻikoʻi ka pilina ma waena o ka mea hoʻopihapiha a me ka papa interface i hoʻokumu ʻia e nā kaulahao polymer polymer, e komo pū ana me nā ikaika kino a i ʻole nā ​​​​kemika i hana ʻia e ka ʻili o ka ʻāpana ma nā kaulahao polymer, a me ka crystallization a me ka orientation o nā kaulahao polymer. i loko o ka papa kuhikuhi.

 

23. He aha nā mea e pili ana i ka ikaika o nā plastic i hoʻoikaika ʻia?

Pane: ① Ua koho ʻia ka ikaika o ka mea hoʻoikaika e hoʻokō i nā koi;② Hiki ke hoʻokō ʻia ka ikaika o nā polymers kumu ma o ke koho ʻana a me ka hoʻololi ʻana o nā polymers;③ ʻO ka pilina ma waena o nā plasticizers a me nā polymers kumu;④ Nā mea hoʻonohonoho no ka hoʻoikaika ʻana i nā mea.

 

24. He aha ke ano o ka hui hui, kona ano molekalale, a me ka la'ana e hoike i ke ano o ka hana.

Pane: Hoʻopili nā mea hoʻohui i kahi ʻano mea hiki ke hoʻomaikaʻi i nā waiwai pili ma waena o nā mea hoʻopihapiha a me nā mea polymer.

 

ʻElua ʻano o nā pūʻulu hana i loko o kāna ʻano molekala: hiki i kekahi ke hana i nā hopena kemika me ka polimer matrix a i ʻole ka loaʻa ʻana o ka pilina maikaʻi;Hiki i kekahi ʻano ke hana i nā mea paʻa kemika me nā mea hoʻopihapiha inorganic.No ka laʻana, ka mea hoʻohui silane, hiki ke kākau ʻia ke ʻano maʻamau e like me RSiX3, kahi ʻo R he pūʻulu hana ikaika me ka pili a me ka reactivity me nā molekele polymer, e like me vinyl chloropropyl, epoxy, methacryl, amino, a me nā hui thiol.ʻO X kahi pūʻulu alkoxy hiki ke hoʻokahe ʻia, e like me methoxy, ethoxy, etc.

 

25. He aha ke ano o ka huahua?

Pane: ʻO ka mea hoʻohūhū he ʻano mea e hiki ke hana i kahi ʻano microporous o ka lāʻau a i ʻole ka plastic i loko o kahi wai a i ʻole ke kūlana plastik i loko o kahi ākea viscosity.

ʻO ka mea hoʻohāhā kino: he ʻano hui e hoʻokō ai i nā pahu hopu ma ka hilinaʻi ʻana i nā loli i kona kūlana kino i ka wā o ka hoʻoulu ʻana;

Mea hoʻohua kemika: Ma kahi mahana, e hoʻoheheʻe ʻia ka thermally e hana i hoʻokahi a ʻoi aku paha nā kinoea, e hoʻoulu ai i ka polymer foaming.

 

26. He aha nā hiʻohiʻona o ke kemika anorganic a me ke kemika organik i ka decomposition o nā mea hoʻohāhā?

Pane: ʻO nā pono a me nā pōʻino o nā mea hoʻoheheʻe organik: ① maikaʻi ka dispersibility i nā polymers;② He haiki a maʻalahi ke kaohi ʻana o ka pae wela decomposition;③ ʻAʻole puhi, pahū, hoʻoheheʻe maʻalahi ke kinoea N2 i hana ʻia, he haʻahaʻa haʻahaʻa haʻahaʻa, a ʻaʻole maʻalahi ke pakele mai ka huʻa, e hopena i ka nui o ka ʻaʻahu kiʻekiʻe;④ ʻO nā mea liʻiliʻi liʻiliʻi ka hopena i nā pores pua liʻiliʻi;⑤ Nui nā ʻano;⑥ Ma hope o ka huʻa ʻana, nui nā koena, i kekahi manawa e like me 70% -85%.Hiki i kēia mau koena ke hoʻala i kekahi manawa, hoʻohaumia i nā mea polymer, a i ʻole e hoʻohua i ka hau hau;⑦ I ka wā decomposition, maʻamau ka hopena exothermic.Inā ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka wela decomposition o ka mea hoʻohua i hoʻohana ʻia, hiki iā ia ke hoʻonui i ka gradient wela nui i loko a i waho o ka ʻōnaehana huʻa i ka wā o ka hoʻoulu ʻana, i kekahi manawa e hopena i ka wela kūloko kiʻekiʻe a hōʻino i nā waiwai kino a me nā mea kemika o ka polymer Organic foaming agents. ʻO ka hapa nui o nā mea puhi ahi, a pono e uku ʻia i ka pale ʻana i ke ahi i ka wā mālama a hoʻohana.

 

27. He aha ke kala kala?

Pane: He hui ia i hana ʻia e ka hoʻouka like ʻana i nā puaʻa mau loa a i ʻole nā ​​kala i loko o kahi resin;Nā ʻāpana kumu: nā puaʻa a i ʻole nā ​​​​mea hoʻonaninani, nā mea lawe, nā dispersants, nā mea hoʻohui;Hana: ① Pono no ka mālama ʻana i ke kūpaʻa kemika a me ke kūpaʻa kala o nā puaʻa;② Hoʻomaikaʻi i ka dispersibility o nā puaʻa i loko o nā plastics;③ Mālama i ke olakino o nā mea hana;④ Kaʻina hana maʻalahi a me ka hoʻololi kala maʻalahi;⑤ Maʻemaʻe ke kaiapuni a ʻaʻole hoʻohaumia i nā mea hana;⑥ Mālama i ka manawa a me nā mea maka.

 

28. He aha ka mana kala e pili ana?

Pane: ʻO ia ka hiki o nā kala ke hoʻopili i ke kala o ka hui holoʻokoʻa me ko lākou kala ponoʻī;Ke hoʻohana ʻia nā mea pena kala i nā huahana plastik, ʻo ko lākou mana uhi e pili ana i ko lākou hiki ke pale i ka mālamalama mai ke komo ʻana i ka huahana.


Ka manawa hoʻouna: Apr-11-2024